Bezoek

Kun jij wel gewoon seks hebben?

Sex hebben als je in een rolstoel zit. Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan, maar toen ik een paar tweets van diverse meiden op Twitter langs zag komen over dit onderwerp werd ik toch wat nieuwsgierig. Want ja, hoe gaat dat dan als je benen ‘het niet meer doen’ Om dit onderwerp met enkel respect te behandelen, maar toch ook de nodige nieuwsgierigheid rondom dit onderwerp weg te nemen vroeg ik om hulp. En die kreeg ik! Laura kende ik al en als er iemand over dit onderwerp kan schrijven dan was/is zij dat wel. Omdat ik niet goed wist of ze het wilde vroeg ik haar in eerste instantie naar sites over dit onderwerp. Lief als ze is heeft ze aangeboden om er zelf wat over te schrijven, en daar ben ik superblij mee, want ze schrijft echt heel leuk!

Laura heeft aangegeven dat als er nog vragen zijn, je deze altijd mag stellen onder deze post in de comments. Uiteraard enkel met respect, want dat respectloze is nu juist waar deze hele blog mee gestart is.

Kun jij gewoon wel gewoon seks hebben?

Morgan heeft mij gevraagd om een artikel te schrijven voor haar blog. Nou ja, ze had niet echt verwacht dat ik ja zou zeggen, maar ik voel me juist vereerd! Dus daarom een gaststukje van mij.

De reden dat ze mij gevraagd heeft is de volgende:
Ik zit in een rolstoel en ben daardoor “gehandicapt”. Ik weet dat dat gewoon een feit is, maar ik vind het woord zo’n negatieve lading hebben dat ik het liever niet gebruik.
Als rolstoelgebruiker loop je tegen allerlei dingen aan en niet alles is mogelijk. Dat levert vaak vragen op van bekenden of van wildvreemden.

Zo krijg ik regelmatig de vraag:
“Kun jij wel gewoon seks hebben?” En “Hoe gaat dat dan, als jij seks hebt?”

Op zich zijn het logische vragen, want zoals ik al zei lopen wij, rolstoelgebruikers, tegen allerlei dingen aan die niet of nauwelijks kunnen. Er zijn nog honderden vragen die gesteld worden, maar ik ben gevraagd om het nu over dit onderwerp te hebben.

Ik kan hier heel kort over zijn. Het antwoord is namelijk : JA! Ja, ik kan gewoon seks hebben. Ja ik heb gevoel in m’n vagina. Ja, ik kan er van genieten en ja, ik kan ook gewoon klaarkomen.
Nu zou dit antwoord tegen een wildvreemde al volstaan, het is zelfs al een uitgebreider antwoord dan ik op straat zou geven. Maar daar hebben jullie niets aan. De hoofdvraag is dan wel beantwoord, maar dan zit je nog met die 2e vraag. Want hoe doen “wij gehandicapten” dat nou toch in vredesnaam?

Geen idee wat voor dingen jullie als vrager voor beeld hebben bij een rolstoelgebruiker die seks heeft, maar het is echt een heel stuk minder plastisch dan dat. Denk ik.
Oké, ik heb wel een beetje hulp nodig. Ik moet in bed komen, dus even een helpende hand bij het overstappen is wel fijn. Maar als ik dan eenmaal in bed ben, gaat het volgens mij gewoon zoals jullie “normale” mensen het doen..

Ik kan gewoon nat worden, glijmiddel heb ik totaal niet nodig (Take that! Dat kan niet iedereen zeggen). En mijn benen kunnen gewoon uit elkaar. En er kan gewoon gepenetreerd worden.
misschien valt dit antwoord ontzettend tegen en had je iets veel spannender verwacht.
Maar dit is het nu eenmaal. Het kan gewoon. Wat speeltjes betreft kan ik ook kort zijn.

Eigenlijk kan ik zo goed als alle speeltjes gebruiken, maar de anale producten zijn lastiger te gebruiken. Dus dat doe ik dan samen, of niet.

Ik weet ook wel dat jullie dit niet genoeg vinden, dus ik zal wel een aantal dingen noemen die ik heerlijk vind. Om te krijgen, of om te geven.:

-Ik vind het heerlijk om te masturberen, zowel met de hand als met speeltjes.

-Ik vind het heerlijk om gevingerd/gebeft te worden.

-Ik kan gewoon een man pijpen en aftrekken.

-Ik vind het heerlijk om standjes uit te proberen. Er is zoveel meer mogelijk dan alleen de missionarisstand.

-Ik vind het heerlijk om on top te zitten, want dat m’n benen het niet doen wil niet zeggen dat ik niet met mijn heupen kan bewegen, om zo een man te bevredigen

-Ik vind het heerlijk om klaar te komen. Het liefst met clitorisbevrediging. Genieten!!

Ik denk dat ik nu wel de meeste vraagtekens heb weggenomen.

Seks hebben als je een rolstoelgebruiker bent, verschilt eigenlijk niet van het seks hebben als je géén rolstoelgebruiker bent. Misschien ben ik zelfs wel in het voordeel; Ik hoef niet bang te zijn dat mijn been niet lekker ligt, of dat ‘ie in slaap valt. (M’n been hè jongens.)

Liefs!

Oh, en als je toch nog vragen hebt, stuur die dan naar Morgan. Dan hoor ik ze vanzelf

Spread the love
Tagged , , ,

4 thoughts on “Kun jij wel gewoon seks hebben?

 1. Fijn om zo’n openhartig stuk te lezen. Het verbaast mij heel vaak dat mensen er maar van uit gaan dat mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap ook asexueel zouden zijn. Nog het meest verbaas ik me als artsen en verpleegkundigen seksualiteit bij patiënten niet willen bespreken, bijvoorbeeld bij vrouwen die vaginale kanker hadden, of bij mensen met reuma. Wanneer realiseren mensen, en dan vooral professionals, zich nu eens dat seksuele behoeftes heel normaal zijn en bespreekbaar zouden moeten zijn?

 2. Ik vind het mooi dat je er zo open over praat.
  Ik heb ooit eens een date gehad met een vrouw in een rolstoel.
  Als je wil weten hoe dat in zn werk is gegaan dan lees ik het wel in een pb @bérnard7335

 3. Wat hebben mensen toch altijd een vooroordeel als hun het idee hebben dat je dingen anders doet dan hun vind je niet, beetje jammer
  Maar wel super hoe jij het uitlegd in je verhaal, en je enigste hindernis in het ff snel overstappen van je stoel naar het bed dus?

 4. mooi geschreven dit verhaal,
  Maar ff een vraagje de mensen die dit vragen zijn neem ik aan wel bekende van je want van vreemden is dat toch anders neem ik aan toch???
  En top dat je dit ook eigenlijk gewoon voor jezelf met de wereld 👌🏻

  Gr den

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *