Condoom Smaaktest – Durex vs FunFactory

Ik had een tijdje terug via Condoom.nl een heel mooi testpakket gekregen.( Daar schreef ik eerder al een review over, deze kun je hier teruglezen.)  Nu duurde het eventjes voordat ik alles uit heb kunnen testen ( het was ook zo veel! ) Dat ik nu de resultaten in meerdere delen aan jullie wil meedelen.

Smaken verschillen

Niet alle vrouwen ( en mannen ) houden nu eenmaal van de smaak van sperma, sorry mannen maar het is zo. En nee, ook niet van jou wel….zucht! Er rust voor sommige mannen een taboe op condoomgebruik, wat in mijn ogen belachelijk is! Wij hebben ook regelmatig sex met een condoom. En dat is dan puur en alleen om het feit dat ik mij na de sex ook gewoon om wil draaien en in slaap wil vallen, zonder dat ik me nog op moet frissen omdat er overal zooi zit en het overal plakt. Ja, kom op…dat is toch zo? Veel mannen hoor je mopperen over het pijpen met een condoom. “Die smaak valt best wel mee, en het is toch natuurlijk?” Hoor ik regelmatig als argumenten in discussies die ik voer. Nu dames, daar is helemaal niets mis mee!! Ik hou er namelijk ook niet van. Het is eigenlijk heel simpel, sommigen houden niet van spruitjes, ik hou niet van sperma….zo makkelijk kan het zijn 😉

Maar omdat orale sex voor beide partijen wel erg fijn is, en ik manlief dit niet wil onthouden zijn er godzijdank ‘smaakjescondooms’ op de markt. En wat zijn er veel verschillende smaken en merken! Aardbei, banaan, munt, cola en zelfs bubblegum! Zoveel smaken en keuzes. Ik heb zelfs gehoord dat er in Amerika een condoom met ‘Pumpkin Spice’ smaak op de markt is ( die moet ik echt eens op gaan zoeken! )

Durex vs FunFactory

Durex is wel een van de bekendere merken als het om condooms gaat. Helaas is Durex niet een van de goedkopere merken. En ik zeg daarbij helaas omdat de smaak van hun ‘funcomdooms’ wel erg goed zijn. De smaken zijn absoluut niet chemisch, en banaan smaakt bijvoorbeeld ook echt naar banaan, en niet onwijs zoet zoals bananenschuimpjes. De smaak van FunFactory is absoluut goed, maar persoonlijk vind ik die van de Durex beter/lekkerder. De smaken van FunFactory zijn wat overheersend en soms zelfs wat scherp op je tong als je hem voor het eerst in je mond neemt. De smaak zit overduidelijk in een laagje glijmiddel op het condoom, en als dat eraf is dan is de smaak nagenoeg weg. De enige smaak waarbij het wel erg lekker bleef was de ‘chocolade’ de rest deed het niet zo voor mij en was ik er snel op uitgekeken. De chocolade was echter een hele fijne!

Prijsvergelijking

Als je dan kijkt naar de prijsverhoudingen zie je eigenlijk geen verschil.

De Durex Taste Me ( voorheen Fiësta ) koop je in een variatie verpakking met 12 condooms, met de smaken; appel, banaan, aardbei en munt voor ongeveer 12 euro. Dat komt neer op 1 euro per condoom. De smaken kun je overigens ook los kopen. Elke smaak een doosje, of zelfs per condoom. Zo kun je zelf een leuk ‘pretpakket’ bestellen.

De Smaakcondooms van de FunFactory kun je ook in een variatie verpakking kopen met 10 condooms in de smaken; Tutti Frutti, banaan, munt, aardbei EN chocolade dus! Voor 10 euro, ook dat komt dus neer op 1 euro per condoom. Ik kreeg losse condooms, dus vandaar dat je bij mij ‘Blue fruits’ op de foto ziet. Die overigens ook erg lekker van smaak was!

Als ik zou moeten kiezen zou ik dan smaaktechnisch voor de Durex condooms gaan, echter het feit dat FunFactory een doosje heeft met niet de ‘standaard’ smaken vind ik dan ook wel weer erg leuk! Ik heb ook andere merken getest met daarbij ook een chocolade variant. Deze was wat betreft smaak net zo lekker ( die review lees je volgende keer ) dat ik dus in dit geval voor de Durex condooms zou gaan. Ook omdat deze in bijvoorbeeld de winkels beter verkrijgbaar zijn. Maar tegenwoordig kun je op internet natuurlijk alles bestellen.

Mijn tip? Zoek een fijne webshop op waar je veel verschillende losse condooms kunt bestellen. Die zijn vaak in verhouding wel duurder, maar als je dan eenmaal een voorkeur hebt voor een smaakje kun je deze in een grotere verpakking kopen. een beetje afwisseling is leuk, maar vaak hebben we toch wel een bepaalde voorkeur.

Volgende keer review ik weer smaakjes condooms van twee andere merken, waaronder ‘een cola condoom’ Superleuk!

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *