Doxy Massager XXL

Ik kreeg een tijdje terug van Easytoys de ‘My Magic Wand’ toegestuurd. Het was mijn eerste wandvibrator en ik was/ben ontzettend enthousiast over dat ding. Er zijn echter nog veel meer andere wandvibrators, veelal de ‘grote namen’ en daar hangt dan vaak ook een ‘groter’ prijskaartje aan. Ik was heel erg benieuwd of de My Magic Wand ( MMW ) van EDC, het huismerk van Easytoys zeg maar, net zo goed zou zijn als een wandvibrator van bijvoorbeeld het merk Doxy. Ik vroeg of ze de test aandurfden, en dat durfden ze wel degelijk. En die zelfverzekerdheid bleek niet geheel onterecht!

Wat staat er op de verpakking? Since its launch in 2013, The Doxy Massager has become one of the most popular and desired vibrating wand massagers. Whether using it for muscle massage or personal fulfilment the deep, rumbly vibrations of the Doxy hit the spot like no-other massager or vibrator.” bron; doxymassager.com

Prijs; € 119,95

Materiaal; kunstof, of wel “hypoallergenic non-porous PVC that is free from latex or undesirable phthalates”

Lengte;  34 cm

Breedte kop; 6,2 cm

Gewicht;  882 gram

Waterproof; nee, want stekker!

Lengte oplaadsnoer; 3,0 mtr ( !!! )

Aantal patronen; 1 trilmodus die naar intensiteit is in te stellen, en een ‘golfpatroon’ die je ook in intensiteit in kunt stellen.

Kleuren; leverbaar in wit, rose, paars of zwart.

Eerste indruk; Weer een mega grote doos! Deze Doxy wordt geleverd in een mooie witte doos, met enkel de opdruk ‘DOXY’ erop. Het doet classy aan, I like it!

In de doos ligt de Doxy netjes in een verhoging met daaronder het snoer, de adapter en het boekje met gebruiksaanwijzing. Als ik de Doxy uit de verpakking haal, valt het me op dat deze niet zo zwaar is als de MMW. Wat erg grappig is, want als je naar de specificaties kijkt van de wandvibrators is de MMW zelfs 1oo gram lichter! Nu kon ik dit niet nameten, want ik heb geen weegschaal in huis, maar ik neem aan dat de fabrikanten dit toch wel weten. Anyway, de Doxy voelt lichter aan dan de MMW, maar ik vond het gewicht juist prettig bij de MMW, dus ik ben een beetje in de war haha.

Als ik de Doxy in mijn handen neem dan valt me op dat het een beetje ‘goedkoop’ aandoet. Het plastic van de behuizing is wat dunner en als ik erop tik, dan voelt het een beetje goedkoop aan. Alsof je een vormpje uit de zandbak beet hebt. De MMW daarentegen voelt voor mij dan wat degelijker. Wat me wel meteen opvalt is dat de Doxy een hele mooie, zachte en gladde kop heeft. Ik merk dat ik deze een beetje gedachteloos aan het aaien ben, en dat dit erg prettig voelt. Mijn gedachten dwalen af….

Verder heeft de Doxy ook een heel fijn lang snoer van ongeveer 3 meter met een adapter aan het uiteinde. Dit vind ik dan een beetje een afknapper, ik vind een stekker nou eenmaal prettiger. Ook met opbergen, maar ik snap het heel goed, want de Doxy is internationaal een best-seller, dus dan word er niet specifiek voor de Nederlandse markt een stekker gemaakt.

Het opruimen is wel een beetje een drama met wandvibrators 😉

De Doxy en MMW schelen niet zo heel erg veel kwa lengte en breedte. Het enige verschil is dat de MMW een ‘kop 6’ heeft en de Doxy een ‘kop 7’ dit geeft aan dat de opzetstukken niet bij elkaar gebruikt kunnen worden. Er zijn verschillende opzetstukken, in verschillende maten. Even goed kijken welke je hebt, of aanschaft dus. Zoals ik al zei heeft de Doxy een prachtige, gladde kop. De MMW heeft ribbels, en dit is wel een verschilletje in schoonmaken. Ik heb nagevraagd wat de reden van de ribbels zou zijn tov een gladde kop die toch vaak wat prettiger aanvoelt. Easytoys gaf aan dat dit puur is gedaan om de opzetstukken beter op zijn plaats te houden. Dat lijkt me ook een logische verklaring, maar ik heb geen opzetstukken bij de Doxy gekregen, dus dit kan ik niet testen. De Doxy heeft ze ook, en dan zouden die er ook af moeten glijden als de kop te glad was, neem ik aan.

Hier kun je het verschil tussen de beide vibrators duidelijk zien.

De Doxy heeft 3 hele grote duidelijke knoppen om hem te bedienen. Een aan/uit knop, een + en een – Deze zijn heel makkelijk te bedienen, en dat is weer erg prettig als je bezig bent en je niet steeds hoeft te kijken welke knop je hebt. Deze zijn bij de MMW aanzienlijk kleiner. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het esthetisch niet erg mooi vind, maar het gaat dan vooral om de functie en de handigheid van het bedienen. En dan wint de Doxy het toch wel. De Doxy zet je heel makkelijk aan, je hoeft de knop niet hard in te drukken, dit gaat allemaal heel soepel. Wil je het golfpatroon, dan moet je de knop ongeveer 4 seconden ingedrukt houden. De Doxy start dan in het golfpatroon, met de + en de – kun je de intensiteit ervan instellen. In het ‘normale’ trilpatroon start de Doxy op een behoorlijke snelheid, zo’n 70% van zijn kunnen. Je kunt hem dan nog harder of zachter zetten. Dit is niet perse een nadeel, maar persoonlijk vind ik die stand iets te heftig, zeker om mee te beginnen. Het was ook een van de dingen die ik tegen mijn man zei toen hij hem ter hand nam “wel eerst even zachter zetten hoor, anders is die te heftig!” Als antwoord kreeg ik enkel een ondeugende blik met de woorden “hmm, dat zullen we nog wel eens zien” maar goed, je snapt de strekking van het verhaal!

Vooralsnog heeft de MMW voor mij een kleine voorsprong ten opzichte van de Doxy. Dit is echt puur op hoe de wandvibrator aanvoelt en hoe deze eruit ziet. Hij voelt zwaar, en stevig. Terwijl de Doxy lichter en goedkoper aandoet. Ik kan me voorstellen dat de Doxy juist voor mensen met polsklachten dan fijner zou zijn omdat deze minder zwaar aanvoelt en de knoppen erg makkelijk te bedienen zijn.

De test; Nog steeds verbaasd over het feit dat deze Doxy meer zou wegen, maar lichter aanvoelt, stop ik hem in het stopcontact. De kop is van ‘medisch’ kunststof dus je moet hiervoor glijmiddel op waterbasis gebruiken. Als ik de kop insmeer met glijmiddel merk ik dat ik het echt wel heel fijn vind aanvoelen dat deze Doxy een gladde kop heeft. Ik blijf maar aaien 🙂

Ik stel de Doxy in op een wat lagere beginsnelheid en ik begin mezelf te masseren met deze ‘massagestaaf’ want zo worden deze wandvibrators ook wel genoemd. En eerlijk is eerlijk, bij pijnlijke en of stijve spieren zijn deze wandvibrators echt heerlijk om je nek of andere delen van je lijf mee te masseren. De trillingen van deze Doxy zijn erg diep, en dat is heel prettig. Ik voel echt wel verschil in diepte met de MMW.

Als voorbeeld; ik kan de MMW makkelijk in mijn hand houden als deze op de hoogste stand staat. Bij de Doxy lukt dit haast niet, zo intens zijn de trillingen! De trillingen van deze Doxy lijken verder en dieper door te dringen, en dat is uitermate prettig! Ik hoef de Doxy niet eens echt tussen mijn schaamlippen te zetten om al tot een orgasme te komen. Ik probeer later de Doxy nog eens in de laagste stand op mijn clitoris te gebruiken, maar dat is voor mij echt wel te heftig. Ik vind deze Doxy het prettigste als je zachtjes over en of tussen je schaamlippen heen rondjes draait. Alhoewel het draaien niet eens hoeft, door de trillingen zoekt ie toch wel een beetje zijn weg, en dat is heerlijk. Ik kom ontzettend snel tot een orgasme, en dat lukte met een luchtdrukstimulator ( zoals de satisfyer 1 – next generation ) ook wel, maar dit is toch echt een ander soort orgasme. Ik vind een snel orgasme niet altijd een voldoening geven, een orgasme om het orgasme zeg maar. Met deze Doxy is dat echter niet het geval. Het is zo’n fijn gevoel als de Doxy met je vagina speelt dat je het haast vervelend vind dat je een orgasme krijgt. Dit klinkt misschien raar, maar het is zo ontspannend om de Doxy gewoon te gebruiken voor een massage van je vagina.

In mijn hand kun je een beetje de grote van de kop inschatten.

De Doxy is wat dat betreft meer ‘smooth’ in vergelijking met de MMW. Als ik heel eerlijk ben is de MMW wat meer ‘rumbly’ op dat gebied. Dat maakt dat ik de MMW wat meer zou gebruiken als ik in een ‘ruigere’ bui ben. Hij voelt zwaarder, maakt iets meer geluid ( kom ik zo op terug ) en de trillingen zijn iets ruiger. Daarmee bedoel ik niet perse dieper of meer, maar het is gewoon wat ruiger. Het is lastig uit te leggen, maar probeer het te zien alsof je hete stomende sex hebt met een stoere ‘bad boy’, de MMW dus, of met een tedere Prince charming, de Doxy. Snap je me een beetje?

Dan het geluid. Ik had al gezegd dat de MMW wat lawaai maakte, en heel eerlijk denk ik dat er geen ‘fluisterstille’ wand is. Ze maken altijd wel een beetje geluid, en dat is ook niet erg, want lakens erover en niemand die het hoort. Dat gezegd hebbende, maakt de MMW wel aanzienlijk meer geluid dan de Doxy. Voor mij maakt dit niet zo heel erg uit, maar ik vind dat ik dit wel eventjes moet vermelden.

Samen/alleen; Ook deze Doxy is prima samen met je partner te gebruiken. Het snoer is maar liefst 3 meter lang en je kunt dus een heel eind komen. Doordat de kop wat puntiger is dan die van de MMW was het voor mijn man makkelijker de Doxy te bedienen. Ook het gewicht speelde mee, mijn man vond de Doxy ook lichter aanvoelen ( het blijft toch gek! ) en die kiest daarom voor de Doxy. Het is wel even kijken welke trilstand prettig voor je is, want als je dit zelf niet aanvoelt kan het nogal heftig zijn. Aan de andere kant, kan dit ook juist de bedoeling zijn 😉

Conclusie; Het zijn beide wandvibrators, maar toch voelt het alsof ik appels met peren aan het vergelijken ben. De Doxy heeft de naam, en daarom waarschijnlijk ook een stukje de prijs, maar het maakt het wel waar. Ik vind het echt jammer dat de behuizing zo ‘cheap’ aandoet, maar ik vind hem wel echt heel prettig in gebruik. Ik gebruik de Doxy vaak om in de stemming te komen, om mezelf echt te pleasen. Zie het als selfcare. Daarentegen vind ik de MMW echt een beest. Ik gebruik deze als ik mijn nek of spieren masseer, daar is deze heerlijk voor. In vergelijking met de Doxy vind ik hem ruig, maar dat is zeker niet slecht. Ik vind het echt heel lastig kiezen, mijn ideaal zou zijn de MMW met de gladde kop van de Doxy. Of de Doxy met de behuizing en de looks van de MMW. Ik weet het, een vrouw is niet snel tevreden en godzijdank zijn er daarom verschillende toys om dit probleem op te lossen 😉

Benieuwd geworden naar de Doxy XXL Wand?

Je kunt hem onder andere bij Easytoys bestellen, via dit linkje.

Ik ontvang producten om er een review over te schrijven, dit betekend echter niet dat mijn mening te koop is. Je zult dan ook altijd mijn eerlijke mening over een product lezen.

Spread the love
Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *