Manta – FunFactory

Ik was al een tijdje erg nieuwsgierig naar de Manta van FunFactory. Waar andere bloggers hem al in de eerste week hadden, had ik nog zoveel liggen dat ik hem eigenlijk alweer vergeten was. Toen ik de vraag kreeg van Easytoys of ik deze misschien wilde testen, was ik weer enthousiast. Ja, dat wilde ik wel!

Wat staat er op de verpakking? “Je weet niet wat je mist zonder Manta.
Sextoys gemaakt voor mannen zijn vaak enorm, lelijk en lastig te gebruiken met een partner. De slanke, gemakkelijk te hanteren MANTA is ontworpen om perfect te te kunnen gebruiken voor een heerlijke Solo masturbatie of om samen met je partner van te genieten. Jouw penis verandert feitelijk in een vibrator bij gebruik van de Manta tijdens de seks. Hij is daarnaast ook een geweldige blowjob-accessoire.” bron; www.funfactory.nl

Prijs; € 84,95

Materiaal; Body safe ABS siliconen

Lengte; 18 cm

Breedte; 5,2 cm

Gewicht; 242 gram

Waterproof; ja

Oplaadbaar/Batterijen; Oplaadbaar met usb kabel dmv magneet

Oplaadtijd; 6 uur voor 2 uur speelplezier 

Aantal patronen; 12 verschillende variaties

Eerste indruk; Ik wilde heel erg graag de blauwe Manta, maar omdat die leveringsproblemen had, is het toch de groene geworden. Mijn man was dan weer heel erg enthousiast over de legergroene kleur van deze Manta. Net als alle FunFactory toys wordt ook de Manta in een mooie doos geleverd met een magneet oplaadsnoer erbij in een leuke, stoere, rode kleur. Als ik de Manta uit de doos neem valt me meteen op hoe licht deze eigenlijk is. Ik had verwacht dat deze zwaarder zou zijn. Hij ziet er heel degelijk uit, maar met zijn 242 gram is hij heel handzaam en ligt fijn in de hand. Zoals de meeste toys van FunFactory heeft de Manta ook een travellock en dus kan deze ideaal mee op reis. ( Voor de travel lock functie houdt je de – knop eventjes ingedrukt, en om te unlocken de + knop ) Neem dan wel een bewaartasje mee, want ook dit siliconen trekt stofjes en pluisjes aan als een malle. ( hoe lang ik wel niet heb zitten wapperen om hem droog en netjes op de foto te krijgen!! ) Net zoals bij de meeste toys krijgt de Manta een uitgebreide inspectie en scroll ik door alle pulsaties heen. Er zijn er 12 verschillende, en daar is best veel variatie in aan te brengen dmv de diverse snelheden. Het idee van de Manta is dat als je hem samen gebruikt, je de Manta om zijn penis doet en als hij dan in je komt, je dit voelt als een vibrator. Okay, klinkt erg interessant, maar als ik de trillingen zo voel vraag ik me af of ik er wat van ga voelen. De trillingen zijn vaker diep ( en dat voel je dus niet zo op je hand ) bij de FunFactory toys, dus ik ben heel benieuwd of ie dat aankan. Verder is de Manata ook heel goed zelf te gebruiken als man of vrouw zijnde. Als man kun je hem om je penis doen, joh echt?! ja sorry…state the obvious, maar ja! dat kan 🙂 Maar wat je misschien niet wist is dat je deze ook om je penis kunt gebruiken als ie nog niet helemaal stijf is, en daarmee is hij dus ook voor mannen die wel eens een erectieprobleem kunnen hebben. Lijkt mij heel fijn om te weten! Ik heb manlief wel eens zijn penis in een cockring proberen te frummelen met een halfzachte penis, dat was vooral voor mij hilarisch, maar niet echt spannend of prettig voor hem…

Cucumber for scale!

Maar de Manta is ook leuk voor vrouwen! Je kunt de ‘lipjes’ van de Manta om je clitoris of je tepel zetten en dan ermee spelen. Je zou de Manta ook in kunnen brengen, maar dat voelde voor mij niet erg prettig. Ik krijg dan toch meer associaties met een BBQ tang, dan met een sextoy. Anywayyyyyyy de Manta is op de markt gebracht als een toy voor mannen, dus ik heb hem getest op mijn gewillig slachtoffer en naar zijn mening gevraagd. Ik ben geen man, heb geen penis, dus weet ook echt niet hoe het voelt….maar dat kan hij best verwoorden lijkt me. Al zei zijn brede glimlach en zijn gekreun me meer 😉 

De test; Ik had de Manta op mijn gemak zelf al eens geprobeerd, en ik vind hem erg leuk, maar wel een gedoe om hem goed op je clit te krijgen zodat hij ook echt lekker aanvoelt. Ik heb persoonlijk liever een rondere kop waarmee ik een beetje kan bewegen. De Manta moet je echt heel stil houden, anders verschuift deze van je clitoris. Nu ben ik echt een woelmuis, dus dat word hem niet voor mij. En zoals gezegd, ingebracht is het ook niks voor mij, dus deze toy houden we echt voor hem.

Na zijn douche heb ik hem gesommeerd op bed te gaan liggen en heb netjes alles klaarliggen om hem eens goed te verwennen. Ik geef wel vaker een penismassage, maar vanavond ging ik daar de Manta bij gebruiken! Om de penis echt lekker te verwennen is een dergelijke mate van glijmiddel wel handig, en dus wordt het altijd een beetje ‘messy’ en dat is niet erg, maar je moet er wel bedacht op zijn. Ik vind persoonlijk mijn Cumpanion daarvoor ideaal, dus ik zou daar zeker eens naar kijken. Maar goed, penismassage! De Manta heeft aan de binnenkant ribbeltjes zitten die het glijmiddel een beetje beter vast moeten houden, en dat doen ze ook, maar na een half uurtje moet je toch echt wel even een beetje bijsmeren. Gebruik op dit siliconen speeltje overigens een glijmiddel op waterbasis, dat is beter voor de Manta.

Ik heb met de hand zijn penis hard gemaakt en gebruik daarna de Manta. Ik kan hem heel makkelijk over zijn penis schuiven en ik krijg te horen dat het best prettig en zacht aanvoelt. Mijn handen zijn wat glibberig van het glijmiddel, maar de ring is ideaal want daarmee hou ik mijn grip op de Manta en kan ik hem goed gebruiken. Ook de knopjes steken wat uit, en daardoor heb je er net iets meer grip op, dan met knopjes die er zeg maar in zitten. Dikke prima dus. Je moet er wel even een beetje handigheid in krijgen, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt dan kun je de Manta heel makkelijk over de penis heen en weer schuiven. Ik voer het tempo langzaam op en ik zie hem genieten. je kunt met de Manta lekker variëren, kijken wat hij leuk vind en waar hij op reageert. Wat ik zo leuk vind is dat je de Manta vanuit elke positie kunt gebruiken. Je kunt naast hem liggen en hem zijdelings gebruiken, maar je kunt ook recht voor hem zitten en hem dan zo gebruiken. Op alle manieren blijft het voor hem prettig en aangenaam. Van het een komt het ander en we hebben de Manta dan ook gebruikt als hij hem op zijn penis zet en dan in me komt. Ik vind dat altijd wel een gedoetje, zo’n ding tussen je in, maar ik moet eerlijk zeggen in de juiste standjes kan dit best heel prettig zijn. Welke dat is moet je zelf uitproberen uiteraard, maar als hij voor me zit en ik zeg maar op zijn schoot lig, met mijn benen in zijn nek, in een hoek van 90 graden ( volg je me nog? ) dan heb je de ruimte om de Manta te gebruiken en dat is best prettig. Kan het een echte vibrator vervangen? Nee…maar het is wel prettig als je eens wat anders wilt, en niet gelijk naar je vibrator wilt grijpen. 

Dan het schoonmaken, dat is met die ribbeltjes wel even een gedoetje. Als je hem gelijk schoonmaakt is er niet veel aan de hand, maar als je na de sex in slaap valt en hem de volgende dag moet schoonmaken, dan is het wel iets meer werk. Dat glijmiddel kruipt namelijk overal.

Samen/alleen; Nou dat lijkt me duidelijk, dit is nu echt een leuke vibrator die je samen kunt gebruiken! Wees niet te serieus en neem de tijd om je partner en de Manta te ontdekken. Bij ons ‘floepte’ de penis er nog wel eens uit, zit je net in een ritme…*flop* hahahaha! nee maar echt, geloof me dat gebeurd, maar zolang je er samen om kunt lachen is dat alleen maar win-win in mijn ogen 🙂

Benieuwd geworden naar de Manta?

Je kunt hem bij Easytoys bestellen, via dit linkje.

Ik ontvang producten om er een review over te schrijven, dit betekend echter niet dat mijn mening te koop is. Je zult dan ook altijd mijn eerlijke mening over een product lezen.

Spread the love
Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *