Op bezoek bij Superbra

Een tijdje terug alweer werd ik uitgenodigd door Floor van SuperBra te Rotterdam. Ik mocht langskomen voor een brafitting en eens kijken wat ze allemaal verkochten in de winkel. En ik ben gek van prachtige lingerie, dus ik ben uiteraard even langs gegaan 🙂

SuperBra zit in Rotterdam in een zeer makkelijk te bereiken straat, en je kunt er ook nog eens goed parkeren! Je vindt SuperBra hier;

Zwaanshals 274

3035 KM Rotterdam

Ook heeft SuperBra een website waar hun hele collectie op staat. Je kunt er ook heel makkelijk iets bestellen en kiezen voor ‘ophalen in de winkel’ zodat je het voor de zekerheid nog kunt passen of even kunt bekijken. Je kunt de website vinden via dit linkje

Dit is maar een deel van de uitgebreide collectie.

Ik mocht langskomen voordat de winkel open ging, zodat we rustig de tijd hadden om even kennis te maken en zodat Floor nog iets over haar zelf kon vertellen. Ik was namelijk erg nieuwsgierig naar deze leuke en gedreven vrouw die voor me zat. Net als ik heeft Floor altijd een liefde gehad voor lingerie, en haar ogen beginnen te stralen als ze begint te vertellen…

Ze vertelt dat ze zelf eigenlijk nergens terecht kon voor een goede BH totdat ze in Utrecht ging studeren. Daar kwam ze in een zaak terecht die ook brafittings deden, en zo werd ze bekend met het fenomeen ‘brafitting’ “Een goede BH is zo ontzettend belangrijk voor de steun die het geeft, maar veel vrouwen dragen helaas de verkeerde maat. Vaak vinden ze de BH niet comfortabel zitten en kiezen voor een wijdere omvang. Ook vinden sommige vrouwen het niet mooi als er een rolletje op de rug ontstaat bij een strakkere BH, maar het geeft je wel de steun die je nodig hebt om nekklachten te voorkomen.”

Een eerlijk gezegd herken ik dat wel, niet zozeer die vetrol die je dan zou zien, maar wel het comfort. Na een dag werken doe ik niets liever dan meteen die BH uit. Soms zie je dan de striemen in mijn lijf staan en dan denk “waarom doe ik mezelf dit aan?” Ik wist dat een strakkere omvang belangrijk is voor de steun die je BH geeft en ik droeg dan ook een BH met omvang 85. Dat de cupmaat ook nog belangrijk was dat leerde ik later.

Floor is een echte zakenvrouw en dat blijkt wel als ze vertelt hoe ze SuperBra is begonnen. Haar favoriete zaak in Utrecht ging failliet, en omdat ze toch wel heel graag een eigen zaak zou willen waarmee ze vrouwen kon helpen ging ze op onderzoek uit of het haalbaar deze zaak over te nemen. Dat bleek helaas niet het geval, maar het zaadje was gepland. Niet veel later is daar dan de SuperBra in Rotterdam.

Je ziet meteen dat er veel aandacht aan de winkel is gegeven. En ze heeft een prachtige collectie hangen. Veel vrouwen met een grotere cup promoten haar winkel als zijnde “gespecialiseerd in grote maten” maar Floor geeft meteen aan dat ze eigenlijk bijna iedereen er terecht kan. En hebben ze je maat niet, dan kan deze zeer waarschijnlijk besteld worden.

Als mijn thee op is gaan we aan de slag.

Een brafitting, ik ben benieuwd! We beginnen met een ‘standaard’ BH die ze eigenlijk altijd gebruiken als uitgangspunt. Dat is de Ardour van Panache, en als er een BH niet simpel is dan is het deze…hij is prachtig! De Ardour heeft dichte cups die wat dikker zijn, maar niet gevuld. Aan de zijkant is deze afgewerkt met kant en ook de bandjes zijn van comfortabele zachte stof, met een mooie kanten afwerking. Floor vraagt me welke maat ik nu draag, en ik antwoord 85DD / 90E, ze lacht en loopt weg om een BH te pakken. Ze komt terug met een BH en ik ga hem passen. Voordat ik begin vraagt ze me nog hoe ik mijn BH’s aantrek.

Ik maak altijd het haakje aan de voorkant vast, en draai de BH dan rond zodat ik hem dan aan kan doen. Floor schudt haar hoofd en ik heb het idee dat ik nog een hoop ga leren vandaag. “Als je een BH aandoet moet je hem aan de voorkant goed doen en dan op je rug sluiten. Dit is even wennen, maar wel veel beter voor het behoud van je BH’s en dan met name de beugels hebben veel te verduren als je ze omklapt met het aantrekken. We hebben een zogenaamde Swoop and Scoop methode die je hiermee helpt” Ik schiet in de lach, Swoop and Scoop? Het werkt als volgt; Je doet de BH aan zoals je hem draagt, dus cups aan de voorkant en armen door de bandjes. Dan kan ik bij lange na nog niet bij de sluiting op mijn rug dus daar gaan we….. Swoop wil dus zeggen dat je je borst helemaal van de zijkant naar voren haalt. En dan echt vanaf onder je oksel haast, hem helemaal naar voren halen. Dan als je dat gedaan hebt ga je Scoopen. Je haalt je borst naar boven door hem, als het ware in je cup te scheppen. Hierdoor zit je borst eigenlijk meteen goed in je cup. Daardoor kun je veel makkelijker bij de sluiting op je rug, de uiteinden liggen dan dichter bij elkaar en op deze manier kun je de BH sluiten. Ik Swoop and Scoop me een ongeluk, maar ik kwam niet eens in de buurt om de BH te kunnen sluiten… Ik stond te zuchten en te puffen toen Floor me kwam helpen. “Het is echt even wennen, maar dat komt snel genoeg” verzekerd ze me met een glimlach. En ik voel me behoorlijk onnozel dat ik niet eens mijn eigen BH dicht kan doen. Met een rood hoofd draai ik me naar de spiegel, WOW! Nou kon ik al niet helemaal om mijn boezems heen, maar in deze BH staan de dames er prachtig bij. Ik heb een schitterend decolleté en de BH staat echt prachtig. Ik merk meteen dat mijn hele houding anders is, ik sta gek genoeg wat rechterop en ik sta mezelf verbaasd aan te kijken.

Als ik opzij kijk zie ik Floor glunderen, “mooi he?!” vraagt ze me enthousiast, en ik knik.

Jeetje, dit is een verschil zeg! “Dat klopt, en als je echt het verschil wilt zien, zou je eens je blouse weer aan moeten doen, dan zie je het pas echt goed.” Zo gezegd, zo gedaan en ik moet keihard lachen als ik mijn blouse weer aantrek. Ik krijg de bovenste knoopjes nauwelijks dicht! Dit is echt zo anders. Ze zijn meer aanwezig, maar op een gekke manier maakt het me niet echt onzeker, eerder sexy. Ze mogen er zijn!

WAT een verschil!

Het meest wonderlijke vond ik nog wel is dat Floor mijn maat meteen goed te pakken had.

Zal ik er nog wat andere kleuren en modellen bij pakken om te kijken wat je leuk en mooi vind?” Ja dat is goed antwoord ik, terwijl ik nog naar mezelf sta te kijken in de spiegel.

Floor komt terug met verschillende kleuren en modellen. Ik neem ze aan en kijk voorzichtig in het label. Ik heb nu blijkbaar maat 80G ( die gelijk staat aan de Europese maat 80I ! ) en dat moet eventjes inzinken…

Ik pas verschillende kleuren en modellen, en ik vind ze allemaal prachtig! Sommigen pas ik in een andere maat, gewoon om te kijken of het model me goed staat, zodat ik ze eventueel later kan nabestellen. De Charley longline is zo’n BH, deze is prachtig, maar helaas niet in mijn maat beschikbaar. Die staat op mijn lijstje.

Ik ben echt verliefd op deze Charley longline <3

Dan laat ze me een merk passen dat ik nog niet eerder kende. Net als de meeste merken overigens, er was maar weinig bekends voor mij op dat moment. Het is een bruine/bronzen BH van een Poolse ontwerpster Ewa Michalak. Nooit van gehoord, maar deze ontwerpster heeft de beugels net iets anders vormgegeven waardoor deze BH ontzettend comfy zit. Het materiaal is zacht en rekt een beetje mee, en zit heerlijk! De kleur is ook heel tof, ik heb nog geen bruin setje, en eerlijk zou ik het zelf ook nog niet zo hebben uitgekozen, maar hij staat me supergoed! Leuke kleine knoopjes in de afwerking maken het dat ik kies voor deze set.

Deze BH van Ewa Michalak zit ontzettend comfy!

Dan laat ze me een Quinn balconnet BH passen en ik ben meteen verliefd op de kleur! Het is een prachtig goudroze BH van het zachtste kant, en hij is prachtig. Echt prachtig! Er is helaas geen broekje bij, maar daar verzin ik wel wat op, deze gaat mee naar huis! Deze BH geeft een supermooie lift aan mijn boezems, net dat beetje oomph zeg maar 🙂

Na een uurtje BH’s passen merk ik toch wel dat ik moe begin te raken, dit is toch intensiever dan ik dacht. Ik besluit toch ook nog een badkleding ronde te doen, want ik wilde eigenlijk een nieuwe bikini, maar ging toch met badpak naar huis haha. Ook daarin hebben ze veel keus.

Best vermoeiend BH’s passen

Bij de kassa valt mijn oog op de verschillende flesjes die er staan. SOAK staat erop en het is een wasmiddel speciaal voor je BH’s. Ik kreeg eerder van Floor al te horen dat het absoluut ‘not done’ is om je BH’s in de wasmachine te wassen. En nu deed ik dat al niet vaak, maar wel als ik het eens vergeten was, en even snel een BH nodig had. Je favoriete BH schijnt altijd in de was te zitten als je hem aan wilt! SOAK is er in heerlijke geuren, en ik nam een flesje mee met het voornemen mijn BH’s nu echt braaf met de hand te wassen.

“Als je het echt goed wilt doen, dan draag je een BH een dag, laat je deze uithangen, en draag je hem daarna nog een keertje. Maar daarna moet je hem echt even wassen”

Ik wist niet dat het zoveel werk was om lingerie bij te houden, haha, maar ook dit ga ik braaf proberen. ( Op de website van SuperBra staan heel veel tips om je lingerie mooi te houden en te verzorgen )

Eenmaal thuis show ik heel enthousiast mijn nieuwe lingerie aan manlief en hij knikt goedkeurend. Mijn blousjes, shirts en zelfs t-shirts zitten zo anders, en zelfs op het werk in mijn OK-pak lijken ze de helft groter. Na 2 weken braaf alles te hebben behandeld zoals beloofd werd ik tot mijn verbazing aangevallen door een beugel van de Ardour BH. En niet eentje, nee TWEE (!) beugels staken er uit. Ik stuurde Floor een berichtje, en dit was niet gebruikelijk. Zonder pardon werd me een nieuwe BH toegestuurd en ik kon mijn geluk niet op. Een hele nette service, maar eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht. Het zijn nou eenmaal geen BH’s van 2 tientjes.

Een paar weken later liep ik steeds meer te plukken aan de randjes van mijn BH. Ik leek maar niet te kunnen wennen aan de strakheid van de BH’s. Steeds als ik thuiskwam “MOEST DAT DING UIT!!” en steeds schudde manlief zijn hoofd met de vraag wat ik mezelf toch aandeed. Een BH moet je een beetje indragen, maar dit was gewoon echt oncomfortabel de hele dag. Ik stuurde Floor een berichtje met de vraag of dit gewoonlijk was, en of ik misschien niet toch een ander soort model moest hebben. Ik werd er een beetje onzeker van, maar Floor stelde me gerust en gaf aan dat ik hem ook echt wel heel strak had. Ze stuurde me een verlenger toe, zo’n tussenstukje voor je BH om te proberen. Dat was fantastisch! Alles zat een stuk fijner, en niet geheel onbelangrijk….ik kon weer ademen!

Uiteindelijk heb ik nu dus SuperBramaat 85FF (=EU maat 85H) en dat zit prima. Okay, ze zitten niet zo comfortabel als die ik eerst had, maar daarbij hingen mijn boezems zo laag dat ik er nekklachten van kreeg. Een BH moet nu eenmaal steunen op je lichaam en niet aan je nek hangen. Nu ik een paar maanden verder ben, wen ik er steeds meer aan. Het is echt wel even een omschakeling, maar als ik nu een andere BH aan heb stap ik toch snel weer over op mijn ‘nieuwe BH’s’ omdat mijn kleding dan gewoonweg veel mooier zit. Ze mogen er zijn, dus showen die handel! De BH’s van SuperBra zijn ook echt zo mooi, dat je ze best een beetje mag laten zien 😉

Kortom, rennen naar die winkel dus! Neem een brafitting (kosteloos) en gun jezelf een mooie, goedzittende BH. Het is even wennen, maar je zult versteld staan wat het voor je zelfvertrouwen doet! Okay, het zijn geen BH’s van de Hunkemoller van 2 tientjes, maar ook echt mega duur zijn ze ook niet. Rond de 40 euro heb je al een hele mooie BH en veel betere kwaliteit. De Panache Ardour bijvoorbeeld was 58 euro. Valt reuze mee dus! Als je eenmaal een brafitting gedaan hebt, en je weet je SuperBramaat dan kun je daarna ook heel makkelijk online dingen bestellen. Bijvoorbeeld in de sale! Je kunt ervoor kiezen om in het systeem opgenomen te worden, dan kun je ook heel tactisch een kaartje van SuperBra aan je man geven met de mededeling iets leuks uit te zoeken. Je maat staat dan in het systeem en hij hoeft niet zijn handen op te houden met “zo groot ongeveer”

Liefs, Morgan

Spread the love
Tagged , , ,

2 thoughts on “Op bezoek bij Superbra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *