Nieuwtjes

Creatief met een fitnessbal ;)

Iedereen die weleens een Pilateslesje heeft gevolgd kent de fitnessbal, gymbbal, exercise ball of balansbal. In andere sportscholen zie je ze soms wel in een hoekje liggen. Het ding ziet er een beetje uit als een skippybal zonder hengsels en wordt in sommige kantoren ook wel gebruikt als dynamisch alternatief voor een bureaustoel. Ze zijn meestal zo’m 65 centimeter in doorsnede en zijn gemaakt van dik PVC. Daardoor zijn ze steviger en zwaarder dan bijvoorbeeld een strandbal, En dat is ook niet zo gek, want de oefeningen die je fysiotherapeut of personal instructor laat doen, vereisen dat deze bal tenminste het gewicht van een volwassene moet kunnen dragen.

Voor rond de €20 euro kun je ze in allerlei sportwinkels en online kopen in een breed scala aan kleuren.

Veel minder vaak zie je deze opblaasbare grote ballen in de slaapkamer en dat is eigenlijk best jammer.

Standjes met de fitnessbal

Een fitnessbal heeft de potentie om hele nieuwe dingen te kunnen proberen en dat kan de seks weer een hele nieuwe impuls geven. Dat komt vooral door de veerkrachtige eigenschappen van de bal. Denk even terug aan de tijd dat je als kind door de straten hupstte met je skippybal. Dan herinner je je vast dat de kracht waarmee de bal terugveert enorm kan zijn. Denk je nu in dat je seks hebt op die bal (we leggen straks uit hoe); de op en neer gaande bewegingen die je doorgaans maakt tijdens seks, worden door deze zelfde werking vergemakkelijkt. En doordat de bal hele nieuwe standjes mogelijk maakt, kun je plekken bereiken die je normaal veel minder goed kunt stimuleren. Hebben we je interesse?

Op zijn hondjes

Afgaande op de vele filmpjes op pornosites, die je zult vinden als je zoekt op ‘gym ball’, is het standje waarbij de gevende partij de ontvangende partij van achterlangs neemt favoriet. De ontvangende partij gaat op de buik op de bal liggen en steunt met de handen op de vloer. Door verder door te rollen (met het hoofd richting de vloer) kan de stand ten opzichte van de gevende partij worden veranderd, waardoor diepere penetratie mogelijk is. De gevende partij kan eventueel de benen aan de enkels in de lucht houden.

De reversed cowgirl

Dit standje, waarbij de vrouw bovenop zit, is bij veel mannen als vrouwen geliefd. Het nadeel van de reversed cowgirl is dat het voor de persoon bovenop tamelijk vermoeiend kan zijn. Met de fitnessbal is het een standje voor gegarandeerd diepe penetratie, harde stoten en G-spot stimulatie. Ook hebben beide partijen de handen vrij voor extra stimulatie.

Zet de bal eventueel in een hoek (van de kamer), zodat hij niet weg kan rollen.Je kunt dan wat verder achterover gaan hangen. Ook kan de onderste partij  op de rug op de bal plaatsnemen met de handen en voeten op de grond.

Orale seks

De fitnessbal is een perfect hulpmiddel voor het gaven en ontvangen van orale seks. Ga als ontvangende partij (M/V) op je rug op de bal liggen. Rol met de bal zo dat het prettig is in de ondersteuning van je rug en je bekken voldoende hoog zijn voor de mond van de gevende partij.

De gevende partij kan met zijn handen de bal lichtjes heen en weer laten ‘stuiteren’, waardoor er een extra ritmisch effect optreed. Hierdoor hoeft de gevende persoon ook minder met zijn hoofd te bewegen. Zowel voor beffen als voor pijpen heeft dat directe voordelen voor beide partijen.

Zet als ontvangende partij eventueel je handen op de vloer, om te voorkomen dat jullie je evenwicht verliezen.

En nog veel meer

Er zijn oneindig veel standjes mogelijk met de fitnessbal. Te veel om op te noemen. En met twee ballen wordt het alleen maar leuker.

Gebruik de verende werking van de bal om je standjes minder vermoeiend te maken, maar zorg er wel voor dat je voldoende balans houdt.

Met een fitnessbal in de slaapkamer hoef je je nooit meer te vervelen. En als je even geen zin hebt in seks, dan kun je er altijd nog buikspieroefeningen op doen.

 Je kunt het originele artikel hier vinden! Ze hebben nog veel meer leuks op de site overigens 😉
Spread the love

3 thoughts on “Creatief met een fitnessbal ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *